Bake with Bang – Lussebullar

Idag ska vi lära oss baka lussebullar! Till vår hjälp har vi självutnämnda mästerbagaren John Bang som delar med sig av tips och trix.

IMG_8906

1. Snåla inte! Använd mer saffran än vad receptet anger
IMG_8903

2. Använd endast ekologiska russin. Alla ingredienser får gärna vara eko men viktigast är russin och ägg. You know why..

IMG_8907

3. På tal om russin, lägg dom i blöt innan. Sprit eller vatten går bra båda två.

IMG_8912

4. Fyllning! En tager vad en haver; smör, socker och vaniljpulver t.ex. Kladd är gott!

IMG_8913

5. BONUSTIPS Lämna inte ost i diskhon. Förutom att det inte ser särskilt trevligt ut så är den svår att få bort om man spolat med varmt vatten.

IMG_8914

6. Bulle i form är sjukt praktiskt.Men tips nr 6. är att knåda degen som bara faan! I maskin eller för hand går fint, se bara till att få styr på allt gluten.

Snipp snapp snut så var bakskolan slut.

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>